Saturday, June 23, 2007

Midsommarnatten plockar jag ..........

Nej knappast denna regniga Midsommarnatt, då blir det inga blommor plockade. Här på västkusten har det regnat oavbrutet sedan tidig fredag morgon. Inget väder som lockar till att vara utomhus precis, men några modiga ur min stora familj trotsade regnet och hade barnen med sig i *små grodorna och björnen sover*, i alla fall ett par varv runt stången i dotterns trädgård. Lilla dotterdottern hade väntat hela veckan på detta med dansandet och var grymt besviken på vädret, först. Tack och lov så blev det tillräckligt många varv runt stången för att hon skulle bli nöjd och glad igen. Själv satt jag på insidan och tittade på, för första gången någonsin. Fick ju en svår sommar ischias av värmen som var tidigare, så att dansa var inte att tänka på denna gången.
God mat hade vi i alla fall, knytkalas som vanligt, fast alla åt av allt som serverades :-) Massor med jordgubbar för en gång skull också, det var rekord, faktiskt.
Midsommar blev det i alla fall, trots vädret!!
Barnbarnen följde med oss hem så att det kunde bli en liten barnfri fest för deras föräldrar och resten av familjen.
Det var en trevlig tillställning och alla var nöjda och framför allt, proppmätta!!
Det är något alldeles speciellt med den Svenska Midsommaren.
Läste ledaren i vår lilla lokala tidning att det hade varit bättre att göra Midsommarafton till vår svenska Nationaldag istället för den 6 Juni.
Håller helt med om det. Midsommarafton måste vara det svenskaste vi har och inte många missar att fira den, medan vår nya National dag enbart känns fånig och aningen patetiskt. Vi vet ju inte vad det är vi ska fira den 6e, medan ingen har frågor rörande firandet på Midsommar. Då firar vi så det räcker och blir över :-)
Samtidigt är Midsommar vår absolut värsta trafik helg. Enligt statistiken så kommer minst 8 personer att ha dött i trafikolyckor innan måndag.
Kollade just Aftonbladet och redan är det 3 som har avlidit i trafiken.
Hopplöst, men tyvärr ofrånkomligt så länge folk kör som idioter, fulla eller drogpåverkade. Om alla istället tog det lugnt så skulle ingen behöva sätta livet till helt i onödan.
Hoppas att statistiken har fel i år.
Ha en trevlig helg!
Grandma Maggie

No comments: