Wednesday, September 02, 2009

Som ringar på vattnet.......

Som ringar på vattnet sprider sig paniken inför influensan och det är ingen hejd på ryktesspridningen. Tidningarna frossar i alla svarta rubriker. De överträffar varandra i allt de kan komma på om den hotande *svinpesten*. När de tar paus i skrivande om influensan så är de bums tillbaka i spekulationerna om Michael Jacksons död! Zlatan är en annan favorit. Tänk att det bara finns så mycket att skriva om honom? Han måste vara hjärtligt less på att möta sin bild i varenda tidning så gott som varje dag.
Finns det inga riktiga nyheter längre? Händer det aldrig något vanligt som har nyhetsvärde? Någon liten naturkatastrof någonstans som man kan skriva om kanske? Det är ju orkanväder över Mexico just nu. Bränderna i Californien är ju också något som har nyhetsvärde utan att vara skvaller fast det kanske är för mycket verklighet, vem vet.
Hörde just det senaste i farlighet på Tv4 Nyheterna. Det antibiotikafyllda köttet som hjälper till att skapa de resistenta bakterierna. Detta var ju inget nytt, det har man varnat för länge. Det var ju en av anledningarna till att importen av just kött stoppades från vissa länder. Nu ska man öppna upp igen och köttpriserna var på väg ner, då klipper man till med detta *HOT* på nytt. För naturligtvis måste man se till att priserna hålls på topp.
Tur att det finns skogens guld,grönsaker och potatis fortfarande. Det blir till att servera mer och mer vegetariska rätter med andra ord.Potatisen kan väl i alla fall inte innehålla antibiotika? Fast vem vet? Antar att man besprutar en en hel del, men det är väl mest mot ogräs och ohyra som förstör blasten.
Jag minns inte längre hur vi gjorde själva, det är ganska länge sedan:-) Har inget klart minne av att vi sprutade potatisen. Det var ju inga stora odlingar, mest för husbehov. Däremot minns jag brunrötan som kunde angripa hela odlingen. Hur arg man blev varje gång man delade på en stor fin potatis, bara för att hitta allt det bruna inuti. Usch!!
I år lär det bli dyra potatisar efter allt detta regnande. Det mesta av den svenskproducerade maten lär behålla sitt höga pris.
Potatisen är redan *vinterpotatis*förresten. Man kan göra potatismos!! Jag testade härom dagen. Det var sååååå mumsigt!!
Ha det gott i regnet!!
Grandma Maggie

No comments: