Friday, January 15, 2010

God fortsättning?



Nej, någon vidare bra början på det nya året blev det inte. Det verkar ha hakat upp sig på katastrofsidan. Nu senast jordbävningen på Haiti. Helt fruktansvärt, en mardröm i ett av västvärldens fattigaste länder. Allt verkar vara ren kaos och de som trots allt försöker skapa ordning och hjälpa till, gör det med livet som insats.
Man kan ju inte ens få fram livsviktiga förnödenheter. I en värld där allt ska gå så snabbt i vanliga fall kan man inte samordna hjälpinsatser så att folk får vatten och mat. Visst förstår jag att flygplatsen inte räcker till, men det finns väl både hangarfartyg och helikoptrar att få tag på ganska nära? USA skulle ju ställa upp med både det ena och det andra. Man kan inte vara lika senfärdiga som Sverige var vid Tsunamin. Har man inte lärt sig någonting sedan dess vad gäller hjälpinsatser vid riktigt hemska katastrofer? Indonesien var ju också en ren mardröm.

Här hemma är det katastrof på annat sätt tack vare reformen i sjukförsäkringen.
SJUKFÖRSÄKRINGEN inte bidrag. En försäkring som människor har betalat till i kanske hela sitt liv. Plötsligt gäller inte villkoren längre och människor ställs på bar backe utan någon ersättning alls. Trots att de är sjuka!!!
Jag kallar detta stöld, egenmäktigt förfarande, fullständigt huvudlöst av sittande regering.
Om man ska göra så stora förändringar av sjuka människors villkor så får man väl se till att de har sin gamla ersättning under tiden de utreds. Man kan väl inte börja med att dra in ersättningen innan man vet vad resultatet blir av den fantastiska rehabiliteringen?
Vi har begåvats med en grupp politiker som inte har någon kontakt med verkligheten längre. De lever i sin egen lilla värld.
Dessutom har de hjärntvättat stora delar av det svenska folket till att tro att alla sjuka och arbetslösa är fuskare och lata soffliggare. När man läser kommentarerna till vissa artiklar i media så blir man mörkrädd. Vad tar det åt alla egentligen och vart är detta tidigare så fina land på väg?
God fortsättning, nej jag skulle inte tro det.
Grandma Maggie

1 comment:

annking said...

Hej du. ja världen är upp o ner ju. Så hemskt så man blir nästan rädd för att höra om eländet.
HUr har du det då?
Jag har gjort min ryggop nu, blir bättre o bättre, kan stå rakt nu. Känns så gott. Hurmår du då?