Wednesday, August 16, 2006

Åska, blixt och dunder!

Man ska tydligen vara försiktig med vad man önskar sig. Nu har det åskat och regnat i en veckas tid här på västkusten. Det är inga nådiga åskväder heller, liknar tropiska, faktiskt. Fast allt det brunbrända på gräsmattan utanför är ett minne blott.
Hösten kom fort, det är mörkt och ruggigt, precis som det ska vara, men efter denna långa heta sommar så är det skönt med mer normala temperaturer. Vi kan ju fortfarande sitta ute mellan skurarna.
Dessutom är det *kantarellväder*!!
Med allt detta regn som har kommit så växer de så det knakar ute i skogarna. Vad jag saknar att inte längre kunna gå ut i skogen en sväng, för att plocka kantareller. När vi var bönder och bodde långt ute i ingenstans, så var det mitt stora nöje, att få strosa runt och leta svamp. Ni vet ju hur det är, man har ju sina favoritställen. Nu köper jag dem på burk, när längtan blir för stor.
Det är inte lika gott, men det duger.
Förra hösten fick jag torkad svamp från min kompis i Finland. Det var en skänk från ovan och vi njöt så länge det varade.
Sommaren lider mot sitt slut i alla fall, snart börjar skolorna igen.
Det har varit en märklig sommar. Krig och elände som känns av även här hemma.
De flesta av oss känner väl någon med libanesisk bakgrund.
Tack och lov för vapenvilan, även om den är bräcklig. Detta är ju ofattbart hemsk. Stackars människor som ska försöka röja upp i all den bråten. Hur klarar man det egentligen? Så många som har mist precis allt de ägde och hade. Verkar som om alla moderna krig handlar om att skada och döda så många civila som möjligt. Plus att man skjuter sönder och samman precis allt.
Det var faktiskt med ärliga krig förr i tiden. Då slogs ju i alla fall soldater mot soldater och de flesta höga gubbar var med i striden. Man blåste till och med av för att ha matrast, bönestunder m.m. och sen började man igen.
Oftast drabbade man samma på en stor öppen plats så att striderna kunde bölja fram och tillbaka. Man visste i alla fall vem man slogs mot och varför.
Det som hände i Libanon var ju mer en kollektiv bestraffning, antar att det var därför man siktade in sig på civilbefolkningen. Tyvärr finns det inga vinnare i
denna konflikten. Bara ett ofattbart lidande.
Här hemma pågår en annan strid. Det närmar sig val och pajkastningen mellan
de olika aktörerna har precis börjat.
Jag har nog aldrig tidigare varit så utless på dem. De lovar guld och gröna skogar allihop, men sanningen är att de ljuger som den blinde slåss.
Politik idag handlar bara om att sko sig själv.
Grandma Maggie

2 comments:

Birgit said...

Hej ja du Maggie . krig o bränder är så hemskt . Varje dag i tidningen så har det hänt något grymt . Nu upptäckte jag oxå att de har gjort en film o katastrofen den 11 sep . oj oj undrar om folk kommer att se på den

sir henry said...

sorry margerita no fungi this year from finland....
we just had the first donner and lightning weather but its still try like sahara after 3 month with out rain
send love and kiss
hb