Monday, August 07, 2006

Slut på semestern!

Så var det dags att gå tillbaka till jobbet, för alla de som har haft industrisemester. För oss innebär det att vi passar barnbarnen igen, före och efter dagmamma och fritids. Industriarbetande föräldrar har ju inte lätt med barnpassningen eftersom arbetstiderna oftast är tvåskift. Det har varit en fantastisk semester i år, med strålande sol och i varmaste laget, men det behöver väl alla som ska stå innestängda i industrier resten av året.
Jag fick det efterlängtade regnet,fast med lite mycket åska på köpet. Nu är det varmt igen och det blir säkert svettigt värre för alla de som ska börja jobba igen imorgon.
Ett av barnbarnen ska inskolas på fritids inför att förskolan börjar snart.
Han var väldigt spänd inför detta. Kusinen,vårt äldsta barnbarn börjar första klass om ett par veckor. Han är också förväntansfull.
De två kusinerna kom tillbaka hem i onsdags efter dagarna hos sin moster i Bålsta.
De hade haft ett par härliga dagar.
Det finns flera fina badplatser runt Bålsta, Mälaren är ju stor.
Sen drar det ihop sig till val. I år är det snurrigt värre och jag måste nog erkänna att för första gången har jag inte en susning om hur jag ska rösta.
För alla oss överskuldsatta så är det ju som att välja mellan kolera och pest. Det spelar ingen roll hur vi röstar. Vår situation blir inte bättre, snarare tvärtom.
Jag bävar inför framtiden.
Ändå så slipper vi i alla fall allt det lidande som pågår i Libanon och Israel.
Det är jag väldigt tacksam för, men jag lider med alla de som sitter fast i helvetet där. Pratade med en granne som precis hade kommit tillbaka från Libanon. Han berättade att han hade inte kunnat åka tillbaka på över 20 år, men i sommar blev det äntligen av. Efter bara en kort tid så small det och kämpandet för att ta sig hem hade varit fasansfullt. Han hade sett och upplevt tillräckligt, men han var glad att vara hemma här igen, även om han var orolig för alla släktingar därnere.
Vi kan naturligtvis inte ens föreställa oss hur det är. Det är helt säkert ett helvete på båda sidor, att leva med dessa ständiga bomber.
Hoppas innerligt att det kan bli ett slut på vansinnigheterna snart.
Denna gången har Israel gått för långt. Att skjuta sönder och samman stora delar av Libanon är inte klokt. Leder knappast inte till fred och samförstånd.
Undrar vem som ska betala för att bygga upp allt igen.
Undrar hur alla människor ska klara att överleva, när allt är så sönderbombat.
Det är en grym värld vi lever i.
Grandma Maggie

No comments: