Monday, October 31, 2005

Vintertid!

Jaha så var det vintertid igen. Det betyder att nu är det som mest att göra om man
*arbetar* med Internet. Det är lite snurrigt först att lära sig alla de stora tidszonerna, men ett knep är att alltid tänka på Sverige som mitten.
6-8 timmar efter Australien och delar av Asien och 6-9 timmar före USA.
De flesta stora program använder EST tid (Eastern Standard Time) med andra ord New York tid. Här heter det att vi befinner oss i GMT+1 vilket betyder en timma före Londontid.
Så när ett möte i någons conferencerum börjar 8PM EST, så är klockan här i Sverige
02,00 på natten. Knappast inte den bästa tiden om man bor i Sverige, men jag är nattuggla efter alla år med sömnsvårigheter p.g.a. all värk så det passar mig.
I MPAM har vi möte i conferencerummet nästan varje dag/natt och eftersom jag är med i
ett par av de olika *teamen* så är det bara att vara vaken.
För att ge er lite bakgrund så ska jag berätta lite om mannen bakom MPAM, Michael Russell. Han bor i Australien och driver programmet från sitt hem. Han startade från ingenting och byggde på egen hand upp detta fantastiska program. Han är programmerare och väldigt duktig med datorer. Vad som drev honom från början för lite mer än 4 år sedan, var en brinnande övertygelse att det måste finnas ett sätt för den lilla människan att komma igång med ett eget Internet företag, utan att bli lurad av alla
så kallade Internet-Gurus. Han satt och linkade ihop en massa gratis program tills en dag i augusti 2001 MPAM föddes och blev tillgängligt på Internet. Ett medlemsdrivet program med mottot *People helping people*. Till att börja med så handlade det enbart om att skapa trafik, hits till de sidor man ville visa. Och det fungerade. Ta en titt på min frontsida i MPAM http://10000hits.net/default.aspx?userid=206837
Skrolla ner tills ni hittar ett litet räkneverk. Där ser ni att min sida har haft över 126.900 besökare.Titta lite längre ner så ser ni att totalt har MPAM haft 13 millioner besökare sedan augusti 2001.
Det är ganska fantastiska siffror. Hur får man ihop det då, undrar ni nu?
Jo, man surfar på Internet. Det finns fria program att använda för det. På engelska heter det Trafficexchanges, på Svenska blir det surfprogram. Man blir medlem, gratis och genom att anmäla sina sidor för visning i de programmen så skapar man trafik till sin egen sida/sidor. Alla programmen har olika surfbarer med timer 10 - 30 sekunder.
Det är den tiden man har på sig att titta på andra medlemmars sidor. Sen klickar man next, på en siffra, en färg eller en bild för att komma till nästa sida.
Här finns inga genvägar utan det är bara att klicka på. Åh, jag vet! Det finns Auto-Surf program. Visst låter det bra, autosurfa. Men om ingen tittar på sidorna så är det ju bara tomma hits. Vad ska man med det till? Jag vill i alla fall att någon ska se mina sidor. Inom MPAM har vi mellan 25-30 olika Surfprogram att använda, de byts ut med jämna mellanrum för att det alltid ska vara de bästa för medlemmarna.
Man får även lära sig emailmarketing, hur man använder banners och mycket mer.
Allt detta finns under Traffic Course som är gratis.
Nu 2005 handlar MPAM även om att bygga upp en stadig inkomst för alla medlemmar, fria och betalande. Eller som det står att läsa överst på frontsidan *MPAM is an honest, member driven, support intensive business that will teach you how to earn a reliable monthly income over and over again. Established 2001 and still growing daily!*.
Kolla in min lilla Splash sida för MPAM som jag använder i surfprogrammen.
Climb The Mpam Ladder to Success!
Grandma Maggie

1 comment:

Margareta Hultgren said...

Just wanted to say thank you for your nice comments, and yes I have a big blog for all my Niches called *Facts from Grandma Maggie* at http://grandmamaggiefacts.blogspot.com/
I belive you will find everything there.
Grandma maggie