Tuesday, November 14, 2006

Efter snö blev det tö!

Vädret har fått fnatt, det är ett som är säkert! Till helgen säger de att vi kan få upp till +15, det är ju inte klokt!! Min värk är på topp när temperaturen håller på och hoppar upp och ner på detta viset, längtar efter att det ska stabilisera sig, något i alla fall. Det är ju snart första advent. Då ska det inte vara sommartemperaturer ute. Det är jobbigt och man hänger inte med i svängarna.
Vi har i alla fall klarat av både Halloween och Fars Dag. På Halloween förra söndagen kom här 2 smådjävlar, en liten häxa och en liten pumpakille.
Fadern i min stora familj uppvaktades ordentligt med hemmabakad prinsesstårta, bullar och kakor. Han var mer än nöjd. Det var riktigt roligt att se hans min när de släpade in presenten. En jätte kartong som visade sig innehålla en plastgran. Dottern som hjälper oss att städa hade ledsnat på alla granbarr. Fadern har de sista åren lyckats släpa hem granar som barrar redan före nyår. Annat var det när vi var bönder och bodde på landet. Då hade ingen kunnat komma med en plastgran till oss, men bor man i lägenhet så är det lite enklare. Lite konstigt blir det nog att inte känna grandoften, men det finns visst på sprayflaska :-)
För övrigt så händer det bara otäcka saker hela tiden. Det är inte roligt att läsa tidningar nu för tiden. Rån, mord, misshandel, våldtäkter och anlagda bränder, varje dag nästan. Det verkar vara en farlig verklighet även här i Sverige.
Undrar vad det beror på att det händer så mycket. Eller det kanske bara syns och hörs mer än förut. Allt läggs ju ut på Internet dessutom.
Internet är på gott och ont. Rätt användt så är det ett fantastiskt verktyg, men när det blir fel då är konsekvenserna enorma.
Tänker på alla pedofiler som använder Internet för att locka till sig barn.
Läste att det numera är lurigt att lägga ut sina egna bilder på Internet. Det finns folk som manipulerar bilderna och använder dem på fel sätt.
Hur tänker de egentligen? Det är riktigt otäckt!
Sen har vi vår nya fantastiska regering som ställer till med klappjakt på arbetslösa.
Sök jobb annars får du böta!! Vad liknar detta? Tänk vilken makt arbetsförmedlare plötsligt får, när de ska bestämma vem som ska få böter eller ej.
Borde man inte samtidigt kräva att arbetsgivaren måste lämna besked om sökt jobb också då? Som det är nu så får de flesta aldrig ens ett *tack för visat intresse*.
Inte lätt att bevisa vilka jobb man har sökt då. Antar att man får ha ett mottagningsbevis med ansökan till varje sökt jobb.SmileyCentral.com Det lär bli 4 tuffa år vi har framför oss.
Grandma Maggie

2 comments:

Birgit said...

ja härligt att fira någon . Jag har ingen far i livet men tände ljus på minneslunden . Och Halloween uteblev häxorna

Birgit said...

Hej har någon uttalat sig illa om förtidspensionärer ? men ar du det som regeringen håller på med ??