Thursday, November 02, 2006

Och plötsligt blev det vinter!!

Storm + snö = Kaos!! Ja, det är väl knappast ingen som har ungått de sista dagarnas snökaos. När man tittar ut så tror man inte det är sant. Här hemma hade vi +11 grader på tisdag innan stormen. De sade på nyheterna att vi skulle få snö på natten och att det skulle frysa på. Inte många trodde att det skulle sluta regna och övergå i snö, det var *varmt* ute. Men när stormen ökade och vinden vände till nordlig så gick temperaturen ner ganska fort och plötsligt vräkte snön ner. På onsdag morgon var det vitt ute och helt nedisat. Livsfarligt att gå ut med andra ord. Kallt var det också, flera minusgrader. Nu har det gått en hel dag och natt och fortfarande syns inte ett enda gruskorn utanför. Vet inte hur vår hyresvärd lyckades missa detta, för de andra bostadsområdena runt om har fått både skottat och sandat, redan på morgonen.
Här kan man åka skridskor på utsidan.
I stora huvudstaden är det KAOS! Fullständigt!! Man tror inte det händer i Sverige.
Att man glömmer sanda i ett litet privat bostadsområde är en baggis jämfört med bristen på snöröjning i Stockholm. Alla tåg är inställda och det sitter 1000 tals människor och väntar på Centralstationen. De flesta busslinjer är inställda också, så folk får vackert börja gå för att överhuvudtaget komma hem. Bilköerna är enorma och har varit det hela natten. Det är blankis på alla Stockholms gator och kringleder.
Man kan undra vad snösvängen håller hus?
Hur kan man missa så totalt? Det gick ut varningar i dagar innan det ens började blåsa.Jag tycker synd om alla stockholmare som fastnade i detta oväder.
Mitt i stormen går ett stort fartyg under i havet mellan Öland och Gotland, och försvinner i djupet. Vågorna var 4 meter höga! Ändå lyckas sjöräddningen att få upp 13 av 14 besättningsmän ur vågorna, i det fruktansvärda väder som rådde. Det var en bedrift som heter duga! Det måste ha varit riktigt otäckt.
Grandma Maggie

1 comment:

Anonymous said...

aha min foto