Friday, May 12, 2006

Tryggare kan ingen vara......forts.

Det är med fasa man läser rapporterna om vad som egentligen hände Bobby. Det är ofattbart hur detta kunde hända utan att någon reagerade. Så många vuxna runt detta stackars lilla barn och ingen såg hur han hade det. "Han var hel och ren och hade sin frukt med till skolan". Hm, är det allt som räknas? Det fanns ju trots allt några som försökte varna att allt inte stod rätt till. Men ingen ansvarig reagerade, eller ansåg att man behövde kolla upp det hela. Här har det brustit hela vägen. Tänker då på att socialtjänsten i Stenungsund inte anmälde till nya kommunen att detta var ett barn med särskilt stöd. En enkel anmälan hade kanske gjort att Bobby hade varit i livet idag.
Ja, du store tid, vad ledsamt detta är.
Sen i skuggan av detta hemska så har vi fallet med den lille adopterade pojken som dog av vanvård. Här i Sverige 2006!!! Igen var det ingen som reagerade förrän det var försent. Domen löd på 6 månaders fängelse för båda föräldrarna! Är det vad ett litet barns liv är värt i straffskalorna? 6 månader i fängelse!!
Hur har det kunnat bli så här tokigt? Ska det kallas rättvisa?
Alla dessa vuxna människor som borde veta bättre, som har betalt( många gånger hutlöst betalt) för att se till att lagar följs och efterlevs, hur kan de sova om nätterna? Hur tänker de egentligen?
Djur har det bättre i Sverige idag. Våra barn ska tydligen inte alls värnas längre.
Läste sen om den lille 5 åringen som ska skickas tillbaka till Nya Zeeland. Trots att hans mamma är svenska och finns här i Sverige med hans äldre syster och har ensam vårdnad om båda barnen. Pappan finns på Nya Zeeland, dömd för misshandel, så pojken hamnar hos myndigheterna direkt han kommer tillbaka. Länsrätten här i Sverige vill skicka tillbaka bägge barnen. Kammarrätten lyssnade på flickan, som får stanna.
Vad är detta för något? Har man alldeles tappat allt sunt förnuft?
Pojken anses för liten för att man ska ta hänsyn till vad han själv säger att han vill vara. Allt hopp är ute, för Regeringsrätten nekar prövningstillstånd!!
Varje dag är det något nytt som händer och man kan bara häpna över hur myndigheter i detta land bär sig åt mot de allra minsta i samhället.
Dessutom är det val i år. Men har någon av er som läser här hört ett ord om att man ska förbättra barnens situation?
Nej, skulle inte tro det.
De borde skämmas, hela högen av uppblåsta politiker!
Grandma Maggie

2 comments:

annking said...

Ja du maggie, jag känner inte igen mitt sverige. Något hemskt har hänt. En mamma har slagit ihjäl sitt barn, en annan kämpar för att ha sitt barn. Ytterligheter hela tiden. Bris finns, vad gör dom för barnen. Ingen lyssnar på dom förrän det är försent. Mitt hjärta gråter över detta.

Jag fick allt ut hammocken du. Kvinnans list vet du *S*
Har skrivet nu i bloggen..så nu kan du läsa där. trodde inte det va så längesen jag skrev där.
Kram Annking

sir henry said...

help
i am looking for positive dings about sweden.
can you help me....
henry