Wednesday, May 31, 2006

Det är inte lätt att skriva om positiva saker...

När Sverige är som vackrast så händer det så mycket ofattbart hemskt. Vem kan hålla sig likgiltig inför alla dessa meningslösa barnamord? Det är ju så fruktansvärt onödigt att det överhuvudtaget kan få lov att hända. Vart är vi på väg egentligen? Var det så här vi trodde att framtiden skulle bli, när vi var unga?
Jag undrar hur dessa politiker sover om nätterna? Antagligen bra, för de verkar ju inte alls fatta vad det är de har skapat. Undrar om det finns någon statistik på hur många människor (barn och vuxna)som har fått sätta livet till sedan Psykvården fullständigt havererade under politikernas spariver?. Jag antar att de ingår i någon cyniskt kalkulerad godtagbar förlust. Det verkar i allafall inte bättre.
Inte ens det faktum att Anna Lindh mördades av en person som borde ha fått hjälp och vård har på något sätt fått våra ansvariga att börja tänka efter.Light BulbDet lovades krafttag i samband med Anna Lindhs tragiska bortgång, men vad blev det av det egentligen? Nu har vi valår igen, men talas det alls om psykvården? Nej, skulle inte tro det.
Vad kan vi då göra? Inte mycket, men en ide vore väl att hålla lite bättre koll på vilka vi bor grannar med. I alla fall börja hälsa på dem, för säkerhets skull.
Då personer som borde vara omhändertagna för vård, hjälp och behandling bor mitt ibland oss så är vi faktiskt väldigt utsatta. Vi vet inte vem som är en potentiell mördare. Det syns ju faktiskt inte alltid utanpå. Men uppträdandet gentemot grannar och omgivning kan kanske ge en liten vägledning.
Jag menar då, lite försiktighet skulle kanske kunna undvika fler onödiga mord.

Nu kan vi ju naturligtvis inte gå omkring och misstänka alla våra grannar för att vara tänkbara mördare. Det skulle knappast göra saken bättre. Men om man ser någon som uppträder aggressivt och hotfullt så behöver man ju inte sticka ut hakan.
Inte för att det skulle göra någon större skillnad. Om någon exploderar av ilska så hinner man nog inte undan i alla fall. Men visst är det bedrövligt. I fall efter fall så får vi höra hur psyksjuka och deras familjer har försökt få hjälp i evigheter och inget händer innan det är försent. Det borde inte finnas några ursäkter kvar för att
inte ta tag i detta. Ska verkligen alla dessa oskyldiga människor ha dött helt utan att det räknas? Nu får det banne mig hända något snart, så att situationen förbättras.
Upp till bevis alla politiker!!!
Grandma Maggie

2 comments:

sir henry said...

banne mig hända något snart, så att situationen förbättras.
Upp till bevis alla politiker!!!
oh dear...

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge

da kan du länge väntar

http://www.existens.nu/existentiell.htm
hälsningar
henry

Birgit said...

ja detta skakade om vårt samhälle här må jag säga , ja jag bor i Västerhaninge . kanske inte så nära händelsen . men vet att en del kände familjen i vår grannkrets . barnen fattar 0 eftersom styvpappan var en poppis figur blan dem . han spelade boll o var alltid o såg deras egna matcher . Klart ingen fattar vad som hände . Men håller verkligen med varför får de inge vård ??


Men han hade ju en hel del berusnings medel isig som gjorde honom till en tickande bomb förvånadsvärt att det hände tidigare i detta fall han var ju känd hos hela södertörns poliskår om sina agresiva perioder,