Friday, June 16, 2006

Fotbollshysteri!!

SwedenIfrån alla håll och kanter hörs det, från tidig eftermiddag till sena kvällen, jubel och sorl från grannarnas tv apparater. Man kan liksom inte komma undan. Nu är min egen familj fotbollsidioter också så jag får det över mig vilket jag vill eller ej. Det blir lite frustrerande.Man kan inte planera in någon form av sommaraktivitet så länge detta VM pågår, för de kan ju inte missa någon viktig matchDuh
Nu är det ju för all del inte så mycket man kan hitta på, när man lever med *liten tunn plånbok*, men ett besök hos gammelmormor/farmor är nödvändigt då och då.
Undrar just om våra *höga vederbörande* har en aning om hur det är att inte alltid ens ha pengar kvar till bensin för att kunna besöka våra gamla föräldrar? Med en månadslön motsvarande vad vi har i årslön så behöver de nog knappast vända på slantarna. Men har de verkligen förtjänat en sådan månadslön? Finns det inte något tak för politikerlöner? Verkar vara hög tid att införa det. Inte konstigt att det måste sparas på alla fronter för att pengarna ska räcka till att försörja dessa resursslukande politiker vi har. De måste ju dessutom resa ståndsmässigt och bo efter rang. Det måste ju blir som att förflyttas från *koja till slott* för en nyetablerad politiker. Kanske ett framtidsyrke att satsa på för alla arbetslösa. Det ställs ju inga större krav på de *sökande*. Inte behöver de ställas till svars heller om de skulle göra fel under resans gång. Det händer inget värre än att de kanske måste avgå, men då finns det ju helt fantastiska *fallskärmar* som faller ut, så på bara backe lär de inte hamna.
Skydiver 1 Sommarsolen skiner i alla fall på både fattig och rik, tack och lov!
Men visst är det stora skillnader där också i vad man kan unna sig att göra under sommaren. Många barnfamiljer har det extra jobbigt på sommaren. Semester på olika tider och inte alltid full uppbackning med barnomsorgen. Många barn får helt enkelt klara sig själva. Det måste vara oerhört slitsamt för föräldrarna. Tänk att vara tvungen att jobba och sen inte veta hur ens barn har det under tiden. Min ena dotter har tre små barn. Hon och hennes man kan jobba samma skift tack vare att vi finns som kan täcka upp när det inte stämmer med barnomsorgen. Det är ju tur i oturen att vi är lätt handikappade båda två och sjukpensionärer. Tänk om vi hade varit friska!!
Ha en bra helg i alla fall!!
Grandma Maggie
ps. Det finns en ny sida för Fattiga i Sverige, kolla http://www.fattiga.nu/news.php

1 comment:

Affe said...

Vill passa på att önska dig och din fotbollstokiga familj en trevlig midsommar....
Kanske en liten kall klar till sillen...mmmm

ha det gott
Affe