Friday, July 21, 2006

I väntan på regnet.......

De senaste dagarna har det varit riktigt hett ute igen. Många är kvar i städer och samhällen och någon svalka är inte att tänka på. Vi har ju redan hört att många inte har råd att göra någonting extra på semestern. Jag hör till den gruppen, tyvärr, och jag är såååå trött på det hela. Det blir inte en endaste glass i värmen. Kikade just ut och kan ni tänka er, det är aningen mulet!!! Tänk om det verkligen ville komma lite regn.
Värmeböljan över stora delar av Europa börjar bli mer än jobbig.
Tiden sedan min förra update har annars mest varit fylld av händelserna i Libanon.
Jag tycker det är fullständigt vansinningt, det som nu pågår. Helt sjukt!! Ungefär som om vi skulle börja skjuta över gränsen till Norge för att vi var arga på något finnar eller danskar hade gjort. Stackars människor som måste vara kvar i helvetet.
Tack och lov var UD snabba med att få igång evakueringen av all svenskar som ville komma hem. Antar att man hade lärt sig av misstagen under Tsunamin även om denna situationen är helt annorlunda. Det är ju inte det lättaste att flytta på folk under pågående beskjutningar.
Det kan heller inte vara lätt på Cypern att ta vara på alla dessa flyende, men där har man ju en viss vana sedan inbördeskriget i Libanon, tack och lov.
Situationen är verkligen fruktansvärd och människor lider på båda sidor, det är ju uppenbart.
Det har varit en egendomlig sommar så här långt.Snabba kast mellan liv och död och massor med tragiska händelser.
En solskenshistoria fick vi i alla fall mitt i allt elände. De 2 små pojkarna som saknades efter Tsunamin på Java återfanns vid liv och oskadda. Det kändes bra.
Just nu har vi lite ledigt från barnbarnen. De är i Danmark/Legoland ett par dagar.
Morfar här hemma har redan abstinensbesvär. Han har såååå tråkigt och det är alldeles för tyst. Inte helt sant eftersom vi passar barnens 3 undulater. Min egen nymfparakit hörs en hel del också. Vi har dem utanför större delen av dagen.
Ha det bra i sommarvärmen!
Grandma Maggie

No comments: