Monday, February 13, 2006

Snacka om att snöa!!

Så här ser det ut framför min ytterdörr. Jag tyckte det var tillräckligt!! Men har ni sett nyheterna? Stackars människor på USA´s östkust.
Inte nog med att det kom 68 cm snö på bara några timmar, det blåser dessutom nästan
orkan vindar och ute vid Atlant kusten har man 7 meter höga vågor som slår mot land.
Det åskade också på sina ställen!! Vad är det frågan om egentligen? Vädret är ju inte klokt någonstans snart.Hoppas att de inte har sparat bort snösvängen där också för då lär de få vara insnöade länge.
Här hemma verkar det ha lugnat ner sig lite i alla fall, men man vet ju aldrig när nästa snöstorm klipper till. Alla barn som har sportlov denna veckan får i alla fall ett vitt lov. Så vida det inte börjar regna här i västsverige, det skulle inte förvåna mig ett dugg.
Undrar varför det fortfarande heter sportlov? Finns det några sportande barn över huvudtaget? De sitter väl framför datorer och tv apparater nu för tiden.
Vidiots
I skolorna finns ju snart ingen idrott kvar alls och sen klagar alla forskare över att våra barn blir tjockare och tjockare. Är det konstigt?
När ska de röra på sig?
Förr var idrott i skolan viktigt, och det låg mycket kämpande bakom eldsjälarna som lyckades få med idrotten för både pojkar och flickor en gång i tiden.
Antar att de skulle vända sig i sina gravar om de visste hur man hanterar idrotten idag. Det har igen blivit en klassfråga, som så mycket annat som försvunnit från skolan. Hur många barn från fattiga, skuldtyngda,arbetslösa hem kan ägna sig åt någon idrott idag? Ja, inte är det många, för vilken idrott barnet än skulle vilja vara med i så kostar medlemsavgifterna och diverse utrustningar alldeles för mycket för dessa familjer. Vad blir det då kvar för dessa barn. Kicka boll på någon gräsplätt eller bakgård? Nja, knappast för det finns inte många gräsplättar kvar där de får vara och inga sådana bakgårdar heller för den delen.Soccer
Så räddningen blir igen tv och datorer, de håller ju i alla fall igång huvudet.
Men då skrivs det larmrapporter om att hjärnan blir överaktiverad.
Det blir som att välja mellan kolera och pest!
Spelar ingen roll eftersom resultatet är lika dåligt.
Ha en bra dag i alla fall.
Grandma Maggie

2 comments:

Birgit said...

Vitt vitt vad man än ser . våra barn här i sthlm har inte spoertlov ännu de får vänta . som mitt barbarn sa då är det nog snöfritt *L*

Affe said...

Trots all snö här i Sthlm så finns det inte en enda unge ute i backarna ...själv bodde man mer eller mindre ute i snön som grabb.... klart alternativet var ju Andy pandy och televinken på TV..*L*
Ha en underbar helg

Affe