Friday, March 24, 2006

Kanske duger jag som fågelskrämma...

Ja, vem vet,kanske kan jag duga som fågelskrämma. Känner mig ungefär som en sådan i alla fall. Var det någon som läste den senaste ICAKuriren? Jag blev så arg och ledsen över en artikel, den om *Fattig eller rik - Klyftorna växer i Sverige*.
Där står skrivet i inledningen " I det ena Sverige bor de rika, smala och friska. I det andra de fattiga, tjocka och sjuka". Det rika Sverige sägs ligga i Danderyd. Där är alla friska, rika, bäst utbildade, har fina jobb och är inte arbetslösa. Det största bekymret är att försöka få barnen där att förstå att resten av Sverige inte har det så, med 3 bilar, lyxvilla och obegränsat med pengar.Gold Coins Hm, undrar om våra politiker också bor i Danderyd då, eftersom de verkligen verkar ha svårt att förstå hur vanligt folk har det i resten av landet.
Vidare får vi veta att resten av Sverige består av fattiga, outbildade,arbetslösa, feta, sjuka,lätt kriminella alkoholister med låg självkänsla. Dessutom bor vi på platser som har framtiden bakom sig.
Jag trodde att ICAKuriren var en seriös tidning men denna artikel var skrämmande fördomsfull. Fast det är klart, med tanke på att man numera blir belönad med feta pensioner om man har misskött sig som politiker så ligger det väl i tiden att tycka på det viset. Kungariket Sverige är nog snart bortom all räddning, antar att man kan göra ett Ingemansland av det och sedan utropa Kungariket Danderyd istället.
Inte blev jag gladare av att läsa om alla arbetslösa ungdomar. Över 100,000 var det
enligt den sista mätningen, som aldrig har fått något jobb, trots att de ständigt söker. Detta är väl skrämmande statistik och ett svidande nederlag för vår politiker kår. Lägg sen till alla vuxna arbetslösa, alla sjuka, alla svårt skuldsatta så har ni hela den gruppen människor som bara existerar, som lever i Ingenmansland. Vi kommer aldrig in genom portarna till Kungariket Danderyd men så sjutton heller att vi är sämre människor för det!! Vi kan både läsa, skriva och räkna till skillnad från vissa av våra folkvalda. Livserfarenhet har vi också så det räcker och vanligt sunt förnuft, men det räknas ju inte längre som en merit, snarare är det väl en belastning.
Grandma Maggie

2 comments:

sir henry said...

maybe we all have to emigrate to neverland
hb

annking said...

Inte ett dugg konstigt att alla jobbar i Danderyd, det liger ju i sverigen..som är huvudstad i svergie.