Tuesday, March 28, 2006

VÅR.......hoppas jag!!

Fast det dröjer nog ännu ett tag innan det ser ut som på bilden. Det är ju ännu så länge snö överallt. Men äntligen regnar det och snön har sjunkit samman till hälften i alla fall, så det finns hopp om att våren snart är här på allvar :-)
Finns väl inget finare än vitsippebackar som på bilden. Det är något speciellt varje år med den första vitsipps buketten på köksbordet. Snart är vi där.
Läste i tidningen idag om en förskräcklig brottsling. En 76 årig dam som inte kunde få in sin gamla stekpanna i någon av containrarna på sopstationen!! Hon ställde påsen med stekpanna i lutad mot containern och gick därifrån. Men hon blev iaktagen av en *sopspion*. Sopspionen gjorde naturligtvis sin plikt och den äldre damen blev åtalad och bötfälld för detta oerhörda brott mot *Håll Sverige rent*. En stekpanna i en plastpåse lutad mot en container vid en återvinningsstation, gav henne en plats i brottsregistret och böter på 100 kr.Trashcan Ja du store tid, vad tänkte den åklagaren på egentligen? Detta har ju kostat massor med pengar för samhället bara att driva. Det har man tid och resurser till, men verkliga brott, där ser man mellan fingrarna hela tiden.
Tilläggas bör att stekpannan inte ens fanns kvar vid containern när damen gick för att hämta upp den igen efter att sopspionen hade hejdat henne. Men det fanns ju graverande fotobevis för hennes *nedskräpning*.
Finns det inget vanligt sunt förnuft kvar i detta land längre?
Ha en trevlig kväll, själv sitter jag som DJ vid en liten Internet radiostation och spelar music från 60 talet hela kvällen. Ni hittar mig här: http://kmpam.com/
Grandma Maggie

1 comment:

Annelie Olsson said...

Urrkkkk vilka regler sverige har va??
Ge er på de svaga och låt de starka härja fritt..
Hjälp inte dom som behöver och för all del,jaga inte de som verkligen är skurkar......
Skrämmande minst sagt..

Kram Annelie

ps)läs Affes blogg för idag´..hehe