Monday, January 09, 2006

Konstigt land vi lever i.....

Jaa vad annat kan man säga.I Fattiga Riddare har vi just nu en insamling för att om möjligt kunna hjälpa en 10 barnsfamilj från att få elen avstängd!!!.Detta händer nu i Sverige 2006!! Vad gör sociala myndigheter? Ingenting! Det värsta är att det är mitt i vintern. Utan el så blir det fort kallt, eller hur? För att inte tala om alla andra konsekvenser med att plötsligt få elen avstängd.10 barn ska genomlida detta tillsammans med sina föräldrar, där mamman dessutom är sjuk. Är detta vad vi vill ha i Folkhemmet Sverige?
Detta strider mot alla lagar och förordningar som finns, men i dagens Sverige behöver ingen myndighet längre oroa sig för vad som händer om man inte följer lagarna. Det finns ingen som bryr sig längre, tyvärr!! Kolla bara in Migrationverket, där firar man med tårta och blommor varje gång man utvisar ett sjukt barn till ett ovisst öde.
Läste häromdagen om en liten missbildad 3 -åring som kommit hit med sin pappa för att om möjligt kunna bli opererad. Pojken hade ingen riktig mun, där var bara en stor utväxt. Pappan bad om hjälp med vinterkläder till pojken, eftersom de kom ifrån varmare trakter och den lilles kläder var tunna. Avslag, naturligtvis. Motivering, pappan skulle spara ihop till pojkens vinterjacka först, ur de 61 :- han fick /dag.
Hm. jag undrar hur de tänker och räknar.Accountant De har minsann inga problem med att skaffa sig själva en massa förmåner, fallskärmar, löneförhöjningar m.m.
Hela samhället är numera genomsyrat av WIIFM = What´s in it for me!
Det verkar som om allt går ut på att roffa åt sig så mycket man bara kan.
Kvar blir alla vi som lever under marginalerna, vi som inte längre finns med i vad som kallas normalt liv.Camp Fire
Vi som står vid sidan om och tittar på. Som får gå *köksvägen*, som inte längre är välkomna någonstans. Helst ska vi bara tyst och still försvinna i tomma intet antar jag. Indragen sjukpenning, avslag på socialbidrag, nej till kreditköp för mediciner och avstängd el. Hur överlever man då?
Hur överlever våra barn? Samma barn som inte ens får del i de höjda barnbidragen, för att föräldrarna har skulder!
Är det konstigt att självmorden kryper längre och längre ner i åldrarna?
Det finns ju ingen framtid kvar. Allt vi har är NU och det är jobbigt, ska ni veta.
Jag är egentligen en väldigt positiv person, men vissa dagar blir bara för tunga även för mig. Och jag blir heligt förbannad på alla dessa handläggare utan varken medkänsla eller hjärna att tänka med. Hur ska det gå?
Grandma Maggie

3 comments:

Birgit said...

Ja visst är det hemskt att en tiobarn mor inte ska få hjälp av de som ska hjälpa när vi är i nöd .
Läste oxå om denna lilla pojke mådde faktiskt dåligt av det .. skäms nästan att man är svensk.

Nu glädjs jag ju åt mig själv jag har ju fått lägenhet ,

Annelie Olsson said...

Ja det är en skrämmande värld vi lever i,att man ska behöva gå under mendans myndigheterna ler i mjugg åt ett för dom gott verk...ännu en familj knäckt,borta osv.....skrämmande..

Affe said...

Instämmer ... man skäms mer och mer... det har blivit så underliga prioriteringar..men vi får väl vara glada så länge för birgits skull att hon fick en egen lya.....
Lev väl
Affe