Wednesday, December 28, 2005

Om Vargavintern kommer....

Städade upp lite idag, eftersom mina nattgäster åkte hem till Bålsta. Hittade en
tidning från före Jul och där stod att läsa följande........kort sammandrag.....
Om vinterkylan blir svår så riskerar stora delar av södra Sverige att bli strömlöst.
Risken var inte överhängande över Jul och Nyårs helgerna eftersom de elintensiva industrierna då gick på sparlåga. Man skulle vid ev. driftstopp ge en varning via radio ca 15 minuter innan mörkläggning. Detta skulle i första hand drabba alla större städer och tätorter, inte landsbygden. Hotet om strömlöst gällde ända upp till Trollhättan-
Vänersborg. Strömmen skulle kunna vara borta i timmar, men med risk för svårigheter att starta upp systemet igen, så kunde det bli långvarigt!
Allt detta beror på att man har stängt ner i Barsebäck utan att se till att södra och västra Sverige hade ersättningsel för att täcka upp förlusten av Barsebäck!!!!
Warm By The FireDetta skulle kunna inträffa vid första riktiga köldknäpp!!
Hur tänker man egentligen? Strömlöst på vintern i tätorter som inte har alternativa
värmekällor! Inget vatten, ingen värme, ingen mat och med lägenheter som ganska snabbt skulle bli iskalla.Ingen möjlighet att åka iväg för att få skydd högre upp i landet eftersom varken bussar, eller bilar skulle fungera. Det krävs ju ström för att
tanka.
Detta låter som om det hade varit 1 April. Men det stod med stora rubriker på första sidan. Jag har inte hört ett ord om det varken i radio eller på TV. Inte heller har det stått att läsa någon annanstans.
Sonen hade hört det på jobbet bland sina arbetskamrater. Alla var arga och besvikna.
Vad jag hade missat var att detta skulle genomföras för att rädda elen till industrierna.Hm, vad hjälper det om de anställda fryser ihjäl hemma!!
Och nu kommer snöstormen, undrar hur detta ska gå?
Sverige är fantastiskt!! När det inte hjälper med arbetslöshet, indragen sjukpenning,
inget socialbidrag så tar man till storsläggan!! Låt invånarna frysa ihjäl i sina hem! Det drabbar ju inte Regeringen i Rosenbad inte.
Grandma Maggie

1 comment:

Affe said...

Ja du ... dom kära politikerna monterar i rask takt ner vårt gamla land, kärnkraften skall bort, olja är farligt ( om den kommer från sverige vill säga, Dansk olje el är tydligen bra)... och suger samtidigt ut de krakar som inte har råd att flytta här ifrån.... med allt från biltullar till "fria" el-priser... och nu skall dom snart förbjuda enskilda att elda med ved... för billigt???

En riktigt god Nyårsafton önskar jag dig...

Affe