Saturday, November 19, 2005

Fattig och sjuk i Sverige!

Sickly
Det är ingen bra kombination. Skulle vilja påstå att det är katastof efter Apotekets sista utspel! Plötslig bestämmer man att alla med skulder, betalningsanmärkningar eller med löneutmätning inte längre ska kunna få avbetala sina mediciner. Som om det inte är tufft nog redan. Vi är inga skurkar för att vi har skulder. Det kan faktiskt hända vem som helst. Sjukdom rår man inte över som bekant. Och med långvarig sjukdom följer dålig ekonomi ofta till följd av strul med Försäkringskassan. Att inte kunna lösa ut sina mediciner för att det är fel tid i månaden, eller det helt enkelt inte finns de extra pengarna kan ju bli livshotande för människor med allvarliga sjukdomar.
Konstigt om man börjar tänka efter. Det är inte brottsligt att ha skulder eller att vara sjuk, men det blir ju i vissa fall livstid och dödsstraff om detta ska få gälla.
Hur går det för alla barn till fattiga skuldtyngda föräldrar då?
Ska de också bli utan mediciner när de blir sjuka?
Detta är inte klokt, som så mycket annat som beslutas och genomförs utan att vara
genomtänkt.
Jag har i alla fall haft en väldigt tuff dag ovanpå allt annat. Det var ju äntligen Fredag den 18 och pensionen fanns på kontot. Vi skulle handla mat.
Då fick bilen fnatt och vägrade starta.Fick gå till affären och försöka få hem så att vi klarar helgen i alla fall. Inte lätt med krycka och gångsvårigheter.
Sen kom barnbarnen, alla fem på en gång. Det var en dödstrött mormor som slocknade i soffan framför tv´n.Pillow Vaknade först nu av att jag frös!
Då är det redan lördag morgon.Allt jag skulle ha gjort på datorn får jag ta nu istället. Tillvaron är en aning snurrig!
Ha en trevlig helg alla som läser här!
Grandma Maggie

3 comments:

Birgit said...

Vad nu börjar mina blogg kompisar att bli sjuka .. jag som nyss stigit upp från förkylningar . Hoppas det inte blir långvarigt. Sänder många kryapådigkramar

Hundar i allmänhet och Leonberg i synnerhet said...

Hejsan Maggie,
Skulle du kunna tänka dig att ställa upp på en intervju om det här att en mormor sadlat om och behärskar internet så bra som du gör och startat upp ett eget litet företag på nätet!
Men jag måste först lyckas med att sälja in texten till Tara eller liknande, annars känns resan lite bortkastat.....

Hundar i allmänhet och Leonberg i synnerhet said...

oopps! Ja självklart 55 är ingen ålder!;-)