Wednesday, November 30, 2005

Äntligen lite snö!!

Oh vad fint det blev, äntligen! Fast det satt långt inne. Var igår med en av döttrarna på hennes årliga besök på stadens sjukhus. Hon lider av *köldallergi*.
Det innebär att hon har nåt fel på termostaten, enkelt uttryckt. Så det är inte bara kyla som ger henne astmaliknande anfall. Det är faktiskt ännu svårare med värme på sommaren. Alla hastiga temperaturskillnader, upp eller ner spelar ingen roll.
Väldigt jobbigt att leva med eftersom hon alltid måste tänka sig för. Innebär också att hon aldrig har kunnat få ett riktigt jobb. Bara att ta sig till och från jobbet är förenat med svåra anfall. För att inte tala om hur svårt det har varit för henne att bli trodd i alla instanser. Det syns ju inte utanpå, det hon lider av.
Långt om länge slapp hon i alla fall att leva på socialbidrag och har nu aktivitetsstöd istället. Vilken aktivitet som ska stödjas är dock väldigt oklart, för ännu efter nästan ett år, så har ingen handläggare orkat ta tag i detta. Tanken var att hon skulle kunna få hjälp till ett för hennes besvär anpasssat arbete. Men det är ju så i Sverige numera att allt låter så bra i skrift, verkligheten ser ju alltid helt annorlunda ut.
När vi var på hemväg så började det snöa. Först bara pytte små flingor men när vi kom hem så blev det riktigt tätt och intensivt snöfall.Härligt!
På kvällen hade det kommit så pass mycket att snöplogen kom dundrande för första gången.Snowplow Sen började det som vanligt regna lite, men som genom ett trollslag övergick det i frost och i dag har det varit en fantastisk vinterdag.
Tänk så fantastiskt det är att allt blir så mycket lättare att klara av bara vädret är bra. Och imorgon är det 1 December!! Den bästa tiden på året.
Vår gamle vovve har, precis som barnbarnen fått sin egen kalender(med choklad).
Han vet precis var jag har gömt den och imorgon när första luckan ska öppnas så kommer han att stå där med viftande svans och vänta på att hans godisbit ska ploppa ner framför nosen på honom. Han har fått en kalender varje jul sedan han var liten valp för 12 år sedan.Dog 7
Grandma Maggie

2 comments:

Birgit said...

har själv lidit av köldalergi när jag var ung .. inte nu .. bara ytterst lite . Konstigt detta . vi har massor av snö .. i dag sken solen på allt deta vita Ljuvligt

Affe said...

Vad kul med kalender till jycken... skall genast införskaffa 2 ST... Så det inte blir slagsmål om gobitarna....

Grattis till snön....här börjar den slaska och droppa men det finns ganska gott om varan...

Lev väl
Affe